Proponowane Menu

Weselne

Uroczysty Obiad Weselny
Serwowany przez kelnerów

  • Zupa (jedna do wyboru)

    • Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i pietruszką
    • Krem cebulowy z grzankami i kleksem kwaśnej śmietany
    • Zupa z grzybów leśnych z łazankami

  • Danie główne (do wyboru jedno lub zestaw dwóch)

    • Tradycyjny kotlet schabowy podawany z pieczarkami
    • Karkówka pieczona w ciemnym sosie
    • De Volaille
    • Cordon Bleau
    • Medalion z kurczęcia z owocami

  • Dodatki:

    • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem, bukiety surówek

  • Deser (do wyboru):

    • Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną
    • Lody z polewą czekoladową i bitą śmietaną
    • Pikantny deser lodowy

  • Tort w dowolnym kształcie i smaku

  • Napoje:

    • Kawa/herbata (bez ograniczeń przez cały czas)
    • Soki owocowe (0,5 litra na osobę) 
    • Woda mineralna niegazowana Gratis!!!

Przyjęcie Weselne
Serwowany przez kelnerów

  • Zupa (jedna do wyboru)

    • Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i pietruszką
    • Zupa z grzybowa z łazankami
    • Kremowe zupy sezonowe podawane z grzankami (krem brokułowy, kalafiorowy, cebulowy, pomidorowy)

  • Danie główne (do wyboru jedno lub zestaw dwóch)

    • Tradycyjny kotlet schabowy podawany z pieczarkami
    • Karkówka pieczona w ciemnym sosie
    • De Volaille
    • Cordon Bleau
    • Medalion z kurczęcia z owocami

  • Dodatki:

    • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem, bukiety surówek

  • Deser (do wyboru):

    • Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną
    • Lody z polewą czekoladową i bitą śmietaną
    • Pikantny deser lodowy
    • Wybór ciast
    • Sery i owoce

  • Przekąski zimne serwowane na półmiskach (4 do wyboru):

    • Tymbaliki z kurczęcia, z warzywami
    • Domowy pasztet pieczony
    • Schab pieczony w ziołach
    • Szynka pieczona
    • Galantynki drobiowe faszerowane brokułami i serem pleśniowym
    • Galantynki rybne faszerowane szpinakiem
    • Sałatka jarzynowa
    • Sałatka bawarska

  • Dodatki:

    • Pieczywo
    • Masło
    • Dipy zimne do mięs
    • Świeże warzywa sezonowe

  • Danie gorące do wyboru:

    • Szaszłyk drobiowy w pikantnym sosie podawany z ryżem
    • Sztufada z karkówki w naturalnym sosie ziołowym podawana z ziemniakami

  • O północy: Tort w dowolnym kształcie i smaku

  • Danie gorące na zakończenie wieczoru (do wyboru):

    • Węgierska zupa gulaszowa
    • Żurek z jakiem, boczkiem i kiełbasą
    • Barszcz z pasztecikiem

  • Napoje:

    • Kawa/herbata (bez ograniczeń przez cały czas)
    • Soki owocowe (1 litra na osobę)
    • Woda mineralna niegazowana Gratis!!!

Zapraszamy do kontaktu

Hotel & Restauracja Planeta

ul. Wojska Polskiego 4

76-032 Mielno

Dyrektor Hotelu:

dyrektor@hotelplaneta.com.pl

Rachunek bankowy:

Bank Spółdzielczy w Czersku

ul. Dr. Zielińskiego 4 89-650 Czersk

nr konta: 08 8147 0002 0000 0752 2000 0020

SWIFT (BIC): GBWCPLPP

IBAN PL08814700020000075220000020